Astora-Rakennus allekirjoittanut urakkasopimuksen Noormarkun uuden paloaseman urakoinnista

12.07.2022

Astora-Rakennus on allekirjoittanut urakkasopimuksen Porin Kaupungin teknisen toimialan tilayksikön kanssa Noormarkkuun rakentuvasta paloasemasta. Urakkamuotona on jaettu urakka, jossa Astora-Rakennus toimii rakennus- ja pääurakoitsijana. Rakennuttajana hankkeessa toimii Porin Rakennuttaja Oy ja käyttäjänä kohteessa tulee olemaan Satakunnan pelastuslaitos.  Rakennustöiden päävalvonnasta vastaa Prepon Oy. Hankkeen kokonaishinta on noin 4 milj. eur.

Noormarkun keskustaan Palotielle rakentuva kohde on bruttoalaltaan 1568 m². Paloasema tulee pääasiassa olemaan betonirunkoinen ja rakennuksen harjoitustorni on osin teräsrakenteinen.Hankkeelle erityistä on se, että vanhan paloaseman osia jää käyttöön ja ne tulevat olemaan toiminnassa koko työmaan ajan samalla tontilla. Työmaan liikennettä sujuvoittamaan rakennetaan myös oma työmaatie Kuurintien suunnalta. Kohteen rakennustyöt pyritään aloittamaan vielä kuluvan kuun eli heinäkuun aikana. Kohde on aikataulutettu valmistuvaksi lokakuussa 2023.

Rakennuttajan edustajan, Porin Rakennuttaja Oy:n toimitusjohtaja Marko Kononen on mielissään, että hanke, jonka suunnitteluvaihe oli suhteellisen pitkä, saadaan nyt starttaamaan.

- Haasteita ja pohdittavaa on ollut hankkeen alkuvaiheista lähtien, koska esimerkiksi pelastuslaitos tulee toimimaan samalla tontilla koko rakentamisen ajan, taustoittaa Kononen hanketta.

- Ja tietenkin on mukava saada heti jatkumoa yhteistyöllemme Astoran sekä vastaavan mestarin Mikko Yrjänän kanssa, joka toimi vastaavana työnjohtajana juuri kesäkuun lopulla valmistuneessa Meri-Porin päiväkoti hankkeessa, mainitsee Kononen hyvillä mielin.

- Uusi paloasema on rungoltaan betonirakenteinen, joten pääsemme jälleen käytännössä toteuttamaan Astoran vahvaa betonirakentamisen osaamista. Tämän lisäksi on hienoa, että kohde tulee toimimaan hyvänä alueellisena työllistäjänä ammattilaisillemme, kertoo Astoran Satakunnan työpäällikkö Juha Oksa tyytyväisenä sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Sen lisäksi, että kohteen vastaavalla työnjohtajalla Mikko Yrjänällä on monivuotinen kokemus erityyppisistä hankkeista niin teollisuus- kuin palvelurakentamisen segmenteiltä, on hänellä myös betonityönjohtajan pätevyys, joten paloasema hankkeessa on vahva betonirakentamisen johtamisen osaaminen taattu. Työnjohtajan kohteessa tulee toimimaan Jaakko Haapa, joka siirtyy Noormarkun hankkeeseen Vähärauman koulun /monitoimitalohankkeen päätyttyä.


Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto 3design Oy