Astora-Rakennus allekirjoittanut kokonaisurakka sopimuksen teollisuuskohteen urakoinnista Vatajankoski Oy:n kanssa

07.11.2023

Astora toteuttaa kokonaisurakkana pesurilaitoksen Vatajankoski Oy:lle. Laitos rakentuu Kankaanpään Koskenojan teollisuusalueelle. Rakennustyöt lähtivät käyntiin lähes heti sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Maanrakennustyöt kohteessa on jo aloitettu.

- Edellinen urakoimamme kohde Pohjois-Satakunnassa oli Honkajoen koulu, joka valmistui keväällä 2021. Pienen tauon jälkeen on hienoa päästä aloittamaan uusi kohde Kankaanpäässä ja tällä erää teollisuusrakentamisen segmentillä, kuvailee Astoran tekninen johtaja Velimatti Hietaoja tunnelmiaan sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Laitoksen prosessin ydin on pesurilaite, joka pesee savukaasua. Prosessin tarkoituksena on kerätä savukaasusta hukkalämpö talteen, joka käytetään hyödyksi kaukolämmössä.

- Uusi kumppanuus maailmallakin tunnusta saaneen innovatiivisen energiatuotannon edelläkävijän kanssa on meille tärkeä, Hietaoja jatkaa.

Kohteen suunnittelusta ja valvonnasta vastaa Insinööritoimisto Tilatek Oy. Tilatek on ollut mukana useissa Vatajankosken prosessilaitoshankkeissa niin rakenne- kuin arkkitehtisuunnittelun kautta.

- Prosessilaitoshankkeet ovat todella mielenkiintoisia projekteja, koska useimmiten puitteet suunnitellaan innovatiivisen energiatuotannon prosesseja palvelemaan. Erityisen tästä hankkeesta meille Tilatekillä tekee se, että nyt hankkeessa on mukana kaksi pitkäaikaista kumppaniamme Vatajankoski ja Astora. Pesurilaitoshankkeen lisäksi yhteinen nimittäjä näille kahdelle toimijalle on myös se, että molempien kanssa yhteistyömme on aina sujunut moitteettomasti, summaa Tilatekin toimitusjohtaja Heikki Vaajasaari tunnelmiaan hankkeen tiimoilta.

Kohde on aikataulutettu valmistuvaksi keväällä 2024.


Luonnoskuva: Insinööritoimisto Tilatek Oy / Heikki Vaajasaari