Astora-Rakennus allekirjoittanut KVR-urakkasopimuksen Helsinkiin rakentuvasta seniorikodista

30.05.2021

Astora-Rakennus on allekirjoittanut KVR-urakkasopimuksen 43 asuntoa käsittävästä seniorikodista, joka rakentuu Helsingin Mellunmäkeen Naulakalliontielle. Nelikerroksinen ja 2700 m2 käsittävän kohteen rakennuttaja-konsulttina toimii Astora-Rakennuksen monivuotinen yhteistyökumppani Suomen Aluerakennuttaja Oy - SARA ja tilaajana on Arttuasunnot Oy. Hanke, joka kantaa nimeä Naulakallion Seniorikoti, on sarjassaan neljäs ikäihmisten asumiseen suunniteltu kerrostalo, jonka Astora-Rakennus ja SARA toteuttavat yhteistyössä.

- Astoran kanssa on aina ollut helppo tehdä yhteistyötä. Astoran ehdottomia valtteja yhteistyökumppanina ovat joustavuus ja vahva asiantuntemus KVR-hankkeiden toteuttamisessa. Vaikka edustamme eri osapuolia, niin hankkeissa toimimme kirjaimellisesti yhtenä joukkueena - tiiminä - joka pelaa hyvin yhteen, kuvailee Arttuasunnot Oy:n kiinteistöjohtaja Jan-Patrik Helenius yhteistyötä Astora-Rakennuksen kanssa.

Vaikka Naulakallion hankkeessa olevat yhteistyökumppanit ovat yhdessä vieneet läpi useita onnistuneita hankkeita, voi hankkeiden sujuvaa läpivientiä aina tehostaa mm. hankkeissa käytettävien ohjelmistojen avulla. Naulakallion hankkeen ohjauksessa on käytössä Autodesk Bim 360 docs-ohjelmisto.

- Kyseinen ohjelmisto helpottaa ja nopeuttaa entisestään hankkeessa mukana olevien osapuolten - rakennuttajan, KVR-urakoitsijan ja valvojan - kommunikointia sekä dokumentointia koko hankeprosessin ajan. Tämän lisäksi ohjelmisto mahdollistaa suunnitelmien reaaliaikaisen yhteensovittamisen vaivattomasti, kertoo Astora-Rakennuksen Tekninenjohtaja Velimatti Hietaoja.

Naulakallion seniorikoti edustaa tyyliltään nykyaikaista rakennusarkkitehtuuria. Betonirakenteisen kohteen julkisivupinta tulee pääosin olemaan rapattu. Kohteen rakennustyöt aloitetaan tulevan kesän aikana ja kohde on aikataulutettu valmistuvaksi syksyllä 2022.