Astora-Rakennus allekirjoittanut KVR-urakkasopimuksen Li-Plast Kiinteistöt Oy:n kanssa – Uusi Burger King -ravintola nousee kuluvan vuoden aikana Porin Mikkolaan kauppakeskus Iccon kupeeseen

09.01.2024

Astora-Rakennus on allekirjoittanut KVR-urakkasopimuksen Li-Plast Kiinteistöt Oy:n kanssa. Sopimus hankkeesta allekirjoitettiin viime vuoden lokakuussa, mutta virallinen tiedote hankkeesta urakoitsijan ja tilaajan päätöksestä julkaistaan nyt, koska hankkeen rakennuslupa vahvistettiin vasta juuri ennen joulun pyhiä. Kaksikerroksinen ravintolarakennus nousee Porin Mikkolaan, Kauppakeskus Iccoa vastapäätä sijaitsevan ST1 kylmäaseman viereiselle tontille. Käyttäjäksi ravintolarakennukseen tulee Restel Oy / Burger King ja asiakaspaikkoja ravintolassa tulee olemaan n. 120.

- Aikataulu on vaatinut erityisiä ponnisteluja suunnitteluorganisaatiolta, jotta pääsuunnittelu ja luvitus on pystytty toteuttamaan nopealla tahdilla. Tästä haluan antaa suuret kiitokset A-insinöörien Anssi Siitoselle ja Arkkitehtitoimisto Küttnerin Sebastian Küttnerille sekä tietenkin tilaajan edustajille Markku Valolle ja Petri Olkinuoralle. Hankkeen suunnittelun vaativuutta ovat lisänneet käyttäjän erityistarpeet, taustoittaa Astoran tekninen johtaja Velimatti Hietaoja hankkeen alkumetrejä.

Viime vuoden loppupuolella, sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, hankkeen perustyöt aloitettiin tontin raivauksella.

- Hanke on saatu käynnistettyä hyvällä tahdilla tontin raivauksen ja maanrakennuksen osalta talvesta huolimatta. Tästä haluan antaa kiitokset omalle ammattitaitoiselle henkilöstöllemme, kertoo Astoran työpäällikkö Juha Oksa hankkeen ensimmäisistä työvaiheista.

Kauppakeskusjohtaja ja tilaajan edustaja Li-Plast Oy:n Markku Valo kertoi ottaneensa ensimmäistä kertaa yhteyttä Restel Oy:n kauppapaikkajohtaja Jukka Lääkköön huhti-toukokuun vaihteessa 2023. Yhteydenoton lopputulemana esisopimus uuden Burger King-ravintolan rakentamisesta allekirjoitettiin elokuussa 2023.

- Vaikka Burger King on todella suosittu brändi, on Porissa tällä hetkellä vain yksi ketjun ravintola, joka sijaitsee keskustassa Iso-Karhun kauppakeskuksessa. Kysyntää ravintolan tuotteille ja palveluille on varmasti, joten olen todella tyytyväinen, että sopimukseen päästiin sujuvasti ja nopealla aikataululla. Uuden ravintolan sijainti kauppakeskus Iccon kupeessa, usean tien risteyskohdan läheisyydessä on erinomainen. Ravintolassa asioidessaan asiakas voi vaikkapa ladata autonsa samalla kun nauttii aterian ravintolassa, jonka jälkeen on näppärä poiketa tekemään ostokset tien toisella puolella sijaitsevassa kauppakeskus Iccossa, kuvailee Valo hankkeen taustoja ja kauppapaikan erinomaista sijaintia.

Valon mukaan tunnelmat hankkeen suhteen ovat erinomaiset, ja hän haluaa jo tässä vaiheessa antaa kiitokset todella ammattimaiselle projektiorganisaatiolle.

- Työmaa- ja suunnittelukokoukset ovat sujuneet todella ammattimaisesti. Kaikki asiat mm. kirjataan ja arkistoidaan todella tarkasti. Sekä itseni että Restelin kauppapaikkajohtaja Jukka Lääkön mielestä kaikki kokoukset ovat osoittaneet, että tätä hanketta vetää todella hyvä ja äärimmäisen ammattitaitoinen porukka, kiittelee Valo.

Uuden ravintolan ovet aukeavat asiakkaille syksyllä 2024.

3D-kuva: Sebastian Küttner, Arkkitehtitoimisto Küttner.