Astora-Rakennus allekirjoittanut KVR-urakkasopimuksen Sastamalan kaupungin kanssa –Sylvään Taitotalon urakointi aloitetaan jo kuluvan kevään aikana

14.02.2024

Astora-Rakennus on allekirjoittanut KVR-urakkasopimuksen Sastamalan kaupungin kanssa Taitotalosta, joka on Sylvään koulun tontille rakennettava yli 3 000 m2:n uudisrakennus. Rakennukseen sijoitetaan taito- ja taideaineiden opetustiloja, oppilashuollon tilat sekä tarpeen mukainen määrä muita tiloja. Kaksikerroksinen taitotalo nousee jo olemassa olevan yläkoulun yhteyteen. Hankkeen urakkasumma on 8 545 000 euroa (ALV0%).

Sastamalan alue on Astoralle jo aiemmista hankkeista tuttu. Vuonna 2021 Vareliuksen koulun kupeeseen Astora toteutti KVR-urakkana Vareliuksen liikuntahallin. Tätä edeltävä kohde, jossa Astora toimi pääurakoitsijana, oli kehitysvammaisille tehostettua palveluasumista tarjoava yksikkö, joka valmistui vuonna 2018.

Sastamalan kaupungin teknisen johtajan Kimmo Toukoniemen mukaan urakoitsijavalinnassa vertailtiin tarjottua takuuaikaa sekä urakkahintaa. Astora-Rakennuksen tarjous oli hinnaltaan kilpailukykyisin, jonka lisäksi Astoran tarjous sisälsi kahdeksan vuoden takuuajan. Toukoniemen mukaan isoin ero urakoitsijoiden välillä tulee siitä, miten hankkeessa ilmeitä ongelmia aletaan hoitamaan. Hänen mukaansa Vareliuksen liikuntahallihankkeessa Astora toimi ongelmatilanteissa esimerkillisen hienosti. Toukoniemen mukaan yksi merkittävimpiä asioita yhteistyössä Astoran kanssa on ollut se, että asiat tehdään kuten on sovittu ilman, eikä asioita pyöritellä turhaan edes takaisin.

Olen erittäin tyytyväinen, että kohteen toteuttajaksi valikoitui tuttu ja luotettava urakoitsija, jonka rakentamisesta ja laadusta meillä on erittäin positiivinen kokemus, kuvailee Toukoniemi tyytyväisenä tunnelmiaan urakoitsijavalinnan selvittyä.

Astoran toimitusjohtaja Mika Rajamäki on äärimmäisen mielissään hankkeen kotiuttamisen vahvistuttua.

- Taitotalo on meille erittäin tärkeä hanke. Sen ansiosta pystymme tarjoamaan omalle henkilöstöllemme, sekä tietenkin alueen paikallisille toimijoille töitä vallitsevassa todella haasteellisessa markkinatilanteessa. Tämä on tunnustus koko henkilöstöllemme mittavasta ja periksiantamattomasta työstä, jota laskenta- ja hankintaosastollamme on tehty. Hanke luo vahvaa pohjaa Astoran ja sen henkilöstön kehittämiselle nyt ja tulevaisuudessa.

Rakennustyöt koulun tontilla on alustavasti sovittu aloitettavaksi tulevana keväänä ennen kesälomien alkamista. Kohteen rakennusaika on arviolta reilut puolitoista vuotta, joka tarkoittaa sitä, että koululaiset pääsevät nauttimaan uusista opiskelutiloista vuoden 2025 lopulla.

Julkisivukuvat: Suunnittelutoimisto Rejlers Oy