Astora-Rakennus allekirjoittanut pääurakoitsijasopimuksen Porin Pihlavaan rakentuvasta päiväkodista

07.06.2021

Astora-Rakennus allekirjoitti viime viikolla pääurakoitsijasopimuksen Porin Pihlavaan rakentuvasta Meri-Porin päiväkodista. Hirsirunkoinen, osittain kaksikerroksinen päiväkoti on kooltaan n. 1200 m2. Kohteen toisessa kerroksessa tulee sijaitsemaan kohteen talotekniikan keskus eli IV-konehuone. Tilaajana hankkeessa on Kiinteistö Oy Porin Päiväkodit ja rakennuttajana Porin Rakennuttaja Oy. Valvojana hankkeessa toimii Prepon Oy.

- Osa nykyisestä Pihlavan koulusta purettiin jolloin saatiin tilaa uuden päiväkodin rakentamiselle ja se tulee varmasti lisäämään alueen elinvoimaisuutta. Ja mikä on erityisesti mainitsemin arvoista hankkeessa on sen positiivinen vaikutus hiilijalanjälkeen, koska rakennuksen runko tullaan tekemään hirrestä, taustoittaa Porin Rakennuttajat Oy:n toimitusjohtaja Marko Kononen hanketta.

Kononen kertoo Meriporin yhtenäiskoulun olleen hänen ja Astoran ensimmäinen yhteistyössä tehty hanke ja hän odottaa hankkeesta Astoran kanssa sujuvaa ja mutkatonta yhteistyötä.

- Odotan todella innolla uuden päiväkoti hankkeen etenemistä ja olen varma, että rakennuksesta tulee todella hieno, kertoo Kononen tunnelmistaan, nyt kun hanke on lähtötelineissään starttaamassa.

Astora-Rakennuksen Satakunnan työpäällikkö Juha Oksa kertoo työkannan vahvistuneen Satakunnassa viimeisen puolen vuoden aikana ja päiväkodin työmaa on hieno jatkumo tälle. Samalla kohde tulee toimimaan hyvänä alkuna yhteistyölle Porin Rakennuttajat Oy:n kanssa myös seuraaville kohteille.

- Odotan innolla kohteen rungon, varsinkin hirsiosuuden, alkamista. Hirren uudelleen tuleminen on mahdollisuus hiilineutraalimpaa rakentamista tavoiteltaessa, painottaa Oksa kohteen kontribuutiota Astoralle todella tärkeään yhteiskuntavastuulliseen toimintaan ja sen ekologiseen aspektiin liittyen.

Meri-Porin päiväkoti hankkeen kesto on noin vuoden ja rakennustyöt aloitetaan heti kuluvan kuun eli kesäkuun aikana. Kohde on aikataulutettu valmistuvaksi kesäkuun 2022 lopussa.


Havainnekuva Meri-Porin päiväkodista / Arkkitehtuuritoimisto Ilomäki Oy