Astora-Rakennus allekirjoittanut sopimuksen Eurajoen palloiluhallin urakoinnista

31.03.2023

Astora-Rakennus on allekirjoittanut sopimuksen Eurajoen palloiluhallin urakoinnista, jonka budjetoitu kokonaishinta on n. 7 milj. eur (ALV 0%). Astora toimii hankkeen rakennusurakoitsijana sekä pääurakoitsijana. 

Eurajoen kunnanrakennusmestari Pekka Kuusiston mukaan palloiluhallin voi sanoa olevan todella pitkään suunniteltu ja odotettu hanke, sillä tiloja – muodossa ja toisessa – on pohdittu jo vuodesta -97 alkaen. Viimeisen neljän vuoden aikana hanketta on viety merkittävästä eteenpäin ja se kannatti. Palloiluhalli nousee Eurajoen urheilukeskittymään, sillä halli rakentuu yhteiskoulun ja jäähallin väliin jäävälle alueelle, jossa sijaitsevat myös pururadat ja jalkapallokentät. Sijaintinsa vuoksi halli pystyy mm. palvelemaan jäähallin käyttäjien saliharjoittelua ja päivisin viereisen koulun oppilaita. Bruttoalaltaan halli käsittää    3 443m2 alan, huoneistoalaa on 2 926m2, josta liikuntasali on kooltaan 28 m x 46 m. Palloiluhalli tulee tarjoamaan puitteet laaja-alaisesti eri palloilulajien harrastamiseen. Tilat käsittävät itse liikuntasalin lisäksi pienemmän monitoimisalin, kuntosalin, pukuhuoneet saniteettitiloineen sekä opettajien ja valmentajien tiloja.

Kuusisto painottaa, että on tärkeää, että kuntalaiset saavat vastinetta verorahoilleen. Uusi palloiluhalli tuleekin olemaan kaikkien eurajokelaisten käytettävissä maksuttomalla kulkuluvalla. Kuusiston mukaan suurin eli liikuntasalin osa, jonka vapaa korkeus on 8,1m on jaettavissa kolmeen lohkoon, joka mahdollistaa useamman lajin / pelin harrastamisen samaan aikaan. Kyseinen tila on suunniteltu erityisesti joukkueille, ryhmille ja seuroille. Muutoin hallin tiloja – monitoimisalia ja kuntosalia – pääsee käyttämään vapaasti kulkuluvalla. Tilat ovat avoinna joka päivä aamu seitsemästä ilta myöhälle. Toki liikunnan lisäksi halli tulee tarjoamaan hienot puitteet myös erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

- Pieneksi kunnaksi meillä täällä Eurajoella on todellinen tekemisen meininki – täällä puuhataan ja täällä tapahtuu paljon! Olen erittäin tyytyväinen ja iloinen siitä, että kauan odotettu hallihanke vihdoin konkretisoituu ja voimme tarjota entistä monipuolisemmat ja paremmat tilat kaiken ikäisille kuntalaisillemme liikkua ja harrastaa – se on mielestäni todella tärkeää!

Astoran tekninen johtaja Velimatti Hietaoja on mielissään siitä, että Satakuntaan tehdään isoja investointeja myös pienemmillä paikkakunnilla. Se luo koko alueelle parempaa vetovoimaa ja työllisyyttä. Lisäksi on hienoa päästä toteuttamaan jälleen urheiluhallihanketta. Edellisen urheiluhalli hankkeen Astora toteutti vuonna 2020 Pirkanmaalle Sastamalan kaupungille.

Astoran Satakunnan työpäällikkö Juha Oksa on iloinen siitä, että Astora sai kotiutettua hankkeen.

- Aika on haastava ja kilpailu urakoista on kovaa. On hienoa päästä aloittamaan Satakuntaan uutta hanketta ja näin työllistää satakuntalaisia ammattilaisia, toteaa Oksa tyytyväisenä.

Hanke tietää myös töiden jatkumoa Satakunnassa Astoran omille rakennusammattimiehille. Tällä hetkellä suurin osa Astoran omista työntekijöistä työskentelee Noormarkun paloaseman kohteessa. Noormarkun työmaa etenee erinomaisesti aikataulussa. Tämä tarkoittaa sitä, että Astoran omat rakennusammattimiehet pääsevä siirtymään paloasema hankkeen päätyttyä – osa jo ennen hankkeen päättymistä - uuteen kohteeseen Eurajoelle.

Palloiluhallin urakointi alkaa huhtikuussa 2023 ja on aikataulutettu valmistuvaksi vuoden päästä toukokuussa 2024.


Havainnekuva: Eurajoen palloiluhalli / Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila Oy