Astora-Rakennus allekirjoittanut KVR-hanke sopimuksen laajan varastokiinteistön rakentamisesta UM Kiinteistöt Oy:n kanssa – hanke myös jatkumoa Astoran ja Vafo Finlandin yhteistyölle

24.02.2023

Astoran toiminta Pirkanmaalla Nokian Kolmenkulman yritysalueella saa jatkoa. Astora on allekirjoittanut KVR-hanke sopimuksen 6000 m2 suuruisen varastorakennuksen rakentamisesta kiinteistösijoitusyhtiö UM Kiinteistöt Oy:n kanssa. UM Kiinteistöt Oy toimii hankkeen kiinteistösijoittajana sekä rakennuttajana. Varastorakennus nousee tutulle tontille tsekkiläiseen Vafo konserniin kuuluvan Vafo Finlandin eläinruokatehtaan viereen, jonka Astora toteutti KVR-hankkeena viime vuonna. Vastavalmistuneen tuotantotehtaan viereen nousevan varastorakennuksen vuokralaiseksi UM Kiinteistöille tulee Prima Pet Premium, joka on myös osa Vafo konsernia.

Vafo Finland Oy:n sekä Prima Pet Premiumin toimitusjohtaja Timo Pärssisen mukaan uusi, laaja varastorakennus tulee todella tarpeeseen ja parhaalle mahdolliselle paikalle aivan uuden tuotantolaitoksen viereen.

- 6000m2 käsittävä varasto ei tule palvelemaan ainoastaan tehtaan tuotteiden varastointitilana, vaan rakennukseen tulee tilat tuotteiden keräily-, pakkaus- sekä lähetystoiminnoille. Tämän lisäksi rakennus tulee palvelemaan Prima Petin maahantuontitoimintaa, kertoo Pärssinen.

Pärssisen mukaan varastotilat tulevat antamaan kirjaimellisesti tuen ja suuret raamit liiketoiminnan kasvun mahdollistamiselle, sillä laajassa rakennuksessa tilan puute ei tule olemaan kasvun este. Sen lisäksi, että hän on tyytyväinen hankeen nyt käynnistyttyä, on hän myös todella luottavaisin mielin sen etenemisen suhteen.

- Tuotantolaitoshankkeemme sujui erinomaisesti ja se vakuutti meidät Astoran tavasta toimia ja tehdä yhteistyötä - laadukkaasti ja pitäen kiinni siitä mitä on sovittu, kuvailee Pärssinen.

UM Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Frans Ahokkaan tunnelmat ovat erinomaiset, nyt kun hanke on polkaistu käyntiin. Hänen mukaansa projekti on sujunut tähän mennessä hankkeen osapuolien kanssa erittäin miellyttävästi.

- On mukava päästä aloittamaan ensimmäinen yhteinen projekti Astoran kanssa ja samalla tukea vuokralaisemme Prima Pet Premiumin kasvutarinaa, Frans kommentoi.

Astora-Rakennuksen Pirkanmaan työpäällikkö Markku Laihon tunnelmat ovat vähintäänkin tyytyväiset.

- On hienoa päästä jatkamaan yhteistyötä uuden kohteen rakentamisen merkeissä tutun toimijan ja yhteistyökumppanin Vafon kanssa. Viime vuoden joulukuussa valmistunut lemmikkieläinten kuivaruokaa valmistava tuotantolaitos oli kaikin puolin onnistunut hanke. Täten voi kai jälleen kerran todeta, että Astoran toiminta-ajatus "Emme ole kertarakentaja" konkretisoituu jälleen tämän uuden hankkeen muodossa merkittävänä jatkumona edelliselle hankkeelle. Ja totta kai uuden hienon lisän hankkeeseen meille Astoralla tuo uusi yhteistyökumppanimme UM Kiinteistöt Oy.

Laihon mukaan on ollut hienoa huomata, kuinka sujuvan dynaamisesti hanke heti tarjousvaiheesta lähtien on sujunut UM Kiinteistöjen kanssa.

- Uskomme vahvasti, että tämä uusi yhteistyö kantaa myös tulevaisuuteen yhteisten hankkeiden muodossa, kiteyttää Laiho.

Maanrakennustyöt tontilla on jo aloitettu. Kohde on aikataulutettu valmistuvaksi alkuvuodesta 2024.


KUVAT: 1 ja 2 havainnekuvat kohteesta

KUVA: 3 sopimuksen allekirjoittamisen jälkeisissä tunnelmissa vasemmalta oikealle: Astora-Rakennus toimitusjohtaja Mika Rajamäki,  Astora-Rakennus työpäällikkö Markku Laiho, UM Kiinteistöt toimitusjohtaja Frans Ahokas, Vafo Finland ja Prima Pet Premium toimitusjohtaja Timo Pärssinen ja Prima Pet Premium osto- ja logistiikkajohtaja Jari Leikko.