Astora-Rakennus Oy aloittaa saneerausurakan Satasairaalalla – K0 infektiopoliklinikan saneeraustyöt alkavat viikolla 47

15.11.2020

Astora-Rakennus aloittaa marraskuun toiseksi viimeisellä viikolla K0 infektiopoliklinikan saneeraustyöt Satasairaalan päivystyspoliklinikan yhteyteen. Hanke on laajuudeltaan 600m2. Uusi K0 infektiopoliklinikka tulee pitämään sisällään yhdeksän potilashuonetta sekä hoitajien ja lääkärien huoneet. Potilashuoneet ovat yhden hengen huoneita, mutta seitsemän huonetta yhdeksästä on suunniteltu niin, että ne pystytään muuttamaan kahden potilaan huoneeksi. Kokonaisuudessaan K0 poliklinikka pystyy siis tarvittaessa tarjoamaan tilat 16 potilaalle.

Satasairaalan rakennuttajajohtaja Jari Syystön mukaan infektiopoliklinikalle oli tarve jo aiemmin, mutta vallitseva korona-pandemia nopeutti saneerauspäätöksen laittamista käytäntöön.

- Mikä tahansa infektiosairaus henkilöllä on, hänet tullaan ohjaamaan suoraan K0 infektiopoliklinikalle. Toisin sanoen uusien tilojen valmistuttua pystymme paremmin eliminoidaan infektiopoliklinikan asiakkaiden kanssakäymisen päivystyspoliklinikalle tulevien asiakkaiden kanssa, Syystö kertoo.

Astoralla on vahva kokemus erityyppisten, vaativien saneeraushankkeiden toteuttamisesta ympäristöissä, joissa olemassa olevaa toimintaa ei voida pysäyttää hankkeen aikana. K0 poliklinikka ei ole myöskään ensimmäinen saneeraushanke, jonka Astora toteuttaa Satasairaalalle.

- On ensi arvoisen tärkeää, että urakoitsijalla on ymmärrys ja ammattitaito suunnitella ja toteuttaa saneerauksia sairaalaympäristössä, jossa muun muassa puhtausluokkavaatimus P1:stä ei voida tinkiä. Tämän lisäksi avain asemassa on pystyä turvaamaan sairaalan asiakkaiden turvallisuus, palvelun laatu ja viihtyvyys koko saneeraushankkeen ajan. Astora-Rakennus on meille tuttu yhteistyökumppani, jonka toimintatapoihin ja laatuun voimme luottaa tässäkin hankkeessa, kuvailee Syystö.

Astora-Rakennuksen Satakunnan työpäällikkö Juha Oksa nostaa esille tiedottamisen tärkeyden hankkeessa, joka aloitetaan nopealla aikataululla.

- Työmaan nopeassa aloituksessa on tärkeää tiedottaa kaikille osapuolille ja tekijöille kohteen vaatimustaso ja pelisäännöt. Toiminnan ollessa käynnissä saneerauksen ympärillä on myös käyttäjien tiedottamisesta huolehdittava säännöllisesti, Oksa painottaa.

Satasairaalan K0 infektiopoliklinikka on aikataulutettu valmistuvaksi ensi vuoden 2021 helmikuun loppuun mennessä.


Kuvat  Satasairaalan Leikosta eli leikkaushoitokeskuksesta, jonka Astora-Rakennus Oy saneerasi vuonna 2017