Astora-Rakennus Oy aloittanut uusia julkisen sektorin urakointeja Pirkanmaalla ja Satakunnassa

14.04.2020

Maaliskuussa 2020 Astora-Rakennus Oy aloitti liikuntahallin rakentamisen Pirkanmaan maakunnassa sijaitsevaan Sastamalan Varilaan. Vareliuksen liikuntahalli, jonka tilaajana on Sastamalan kaupunki, toteutetaan KVR-urakkana eli suunnittelusta ja toteutuksesta rakennuttajan spesifikaatioiden mukaan vastaa Astora-Rakennus Oy. Helmikuussa 2021 valmistuvan liikuntahallin pääkäyttäjänä tulee olemaan Varilan koulu, jonka viereen 2000 m2 liikuntahalli rakentuu. Käytännöllinen ja edustava rakennus tulee tarjoamaan puitteet monipuolisen liikunnan ja urheilun harrastamiseen. Tämän lisäksi liikuntahallin tarkoitus on tarjota myös puitteet erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

Kevään toisen julkisen sektorin urakan Pirkanmaan Lempäälään Astora-Rakennus aloitti huhtikuussa 2020. Seurakuntatalo, joka rakentuu Lempäälän kunnan pohjoisosassa sijaitsevan Sääksjärven alueelle, tulee seurakunnan yhteiseen käyttöön tarjoten 700m2 tilat muiden muassa kerhotoiminnalle. Urakkamuotona on kokonaisurakka, jonka suunnittelusta on vastuussa tilaaja eli Lempäälän Evankelisluterilainen seurakunta. Vaikka projekti on kooltaan suhteellisen pieni, se on verrattain haasteellinen. Erityistä kyseisessä rakennusprojektissa on se, että rakennuksen arkkitehtuuri tulee olemaa todella ainutlaatuinen, joka konkretisoituu muiden muassa laadukkaissa rakennusmateriaaleissa. Kohde valmistuu huhtikuussa 2021.

Astora-Rakennuksen uusin Satakuntaan rakentuva kohde on Pohjois-Satakunnassa sijaitsevan Honkajoen kunnan kouluyksikkö, joka käsittää yhteiskoulun ja lukion. Kohteen urakointi aloitettiin maaliskuussa 2020 ja se valmistuu keväällä 2021. Kohteen tilaajana on Honkajoen kunta ja sen urakointi toteutetaan KVR-urakkana eli Astora-Rakennus vastaa kohteen suunnittelusta ja toteutuksesta tilaajan spesifikaatioiden mukaisesti. Valmis kohde tulee olemaan yksikerroksinen puurakenteinen rakennus, joka on pinta-alaltaan 1020 m2. 

Alla 3D mallinnukset Honkajoen kouluyksiköstä.