Astora-Rakennus solminut kokonaisurakka sopimuksen Lakea Oy:n kanssa Järvenpäähän toteutettavasta seitsemänkerroksisesta asuinkerrostalosta

14.01.2022

Astora-Rakennus on solminut kokonaisurakka sopimuksen Lakea Oy:n kanssa Järvenpäähän toteutettavasta asuinkerrostalosta. Hankkeen kokonaishinta on n. 9 miljoonaa euroa.Seitsemänkerroksinen asuinkerrostalo koostuu 40 asunnosta - yksiöistä aina neliöihin saakka - ja huoneistolaa kohteessa on kokonaisuudessaan n. 2061m2.  

Järvenpään Pajalantielle rakentuvan asuinkerrostalon toteutuksessa ei kantavana ajatuksen ole niin sanotut tehoneliöt, vaan kaikkiin asuntoihin rakennetaan lasitetut parvekkeet lisätilaa tuomaan. Järvenpään kohde on osa Lakean Omaksi-asunto konseptia, jossa henkilö ostaa asunnon sen rakentamisvaiheessa maksaen 7% sen kokonaishinnasta. Tämän jälkeen asunnosta maksetaan normaalisti vuokraa ja jokaisen vuokranmaksun yhteydessä omistusosuus asunnosta kasvaa.  Sopimuksessa määritellyn ajan kuluttua asunnon voi halutessaan lunastaa  jäljellä olevalla hinnalla.

Järvenpäähän rakentuva kohde on ensimmäinen hanke, jonka Astora-Rakennus toteuttaa Lakea Oy:lle.

- On hienoa, että meidän asiakaskuntamme laajentuu tämän uuden hankkeen sekä uuden, todella merkittävän yhteistyökumppanuuden myötä, kuvailee Astora-Rakennuksen tekninen johtaja Velimatti Hietoja tyytyväisenä tunnelmiaan urakkasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

- Tässä hankkeessa pääsemme yhdistymään kahden oman alansa ansiokkaan kärkitoimijan ammattitaidon ja vahvan kokemuksen, jatkaa Hietaoja.

- Olemme todella tyytyväisiä, että Astora-Rakennuksen tarjous johti sopimukseen ja pääsemme aloittamaan yhteistyön. Toki toivon, että hanke johtaa tulevaisuudessa myös uusiin yhteisiin hankkeisiin, kommentoi Lakea Oy:n Etelä-Suomen aluepäällikkö Urpo Koivusaari.

Kohteen urakointi tullaan aloittamaan keväällä 2022. Kohde on aikataulutettu valmistuvaksi kesällä 2023.


Havainnekuvat Pajalantie, Järvenpää / Lakea Oy