Honkajoen yhteiskoulun ja lukion vastaanottotarkastuksessa 18.2 KVR-urakoitsijana toiminut Astora-Rakennus Oy sai kiitettävän arvosanan

19.02.2021

Pohjois-Satakunnassa sijaitsevan, 1.1.2021 alkaen Kankaanpään kaupunkiin yhdistyneen, Honkajoen yhteiskoulun ja lukion rakennusurakointi aloitettiin maaliskuussa 2020. Astora-Rakennuksen KVR-urakkana toteuttama yksikerroksinen puurakenteinen 1020 m2 kattava kohde tarjoaa uudet upeat opiskelutilat lähes 80 yläkoululaiselle ja lukiolaiselle Honkajoen, Karvian ja Siikaisten alueilta.

Hankkeesta ainutlaatuisen teki se, että rakennuksen tulevat käyttäjät - oppilaat ja opettajat - olivat mukana hankkeessa sen ensi metreiltä saakka suunnittelemassa muun muassa tiloissa käytettäviä materiaaleja ja rakennuksen värimaailmaa. Nykyisin Kankaanpään kaupungin rakennusinsinööri, hankkeen aikana Honkajoen kunnan rakennusmestari-rakennustarkastajana toimineen, Tapio Kallioniemen mukaan oppilaat pääsevät aloittamaan opiskelunsa uudessa rakennuksessa maaliskuun lopulla. Uuteen ja moderniin koulurakennukseen tuotiin myös pala alueen historiaa, sillä Kallioniemen mukaan oppilaat saivat keksiä nimet uuden koulun opetustiloille. Jokainen opetustila on nimetty Honkajoella ennen sijainneiden kymmenen kyläkoulun mukaan.

Kokonaisuudessaan vuoden kestäneen hankkeen vastaanotossa ei jaettu ehtoja KVR-urakoitsijana toimineelle Astora-Rakennukselle, vaan Astora-Rakennus sai kiitettävän arvosanan hankkeen läpiviennistä. Valvojan, tilaajan ja käyttäjien edustajat olivat todella tyytyväisiä yhteistyöhön, sillä hankkeen kaikki vaiheet sujuivat hyvässä yhteistyössä- ja ymmärryksessä. Astora-Rakennuksen teknisen johtajan Velimatti Hietaojan mukaan koko vuoden yhdessä kuljettu matka kaikkien hankkeessa mukana olleiden kanssa sujui erinomaisesti ja päätökset asioista saatiin aikaiseksi viipymättä. Satakunnan alueen työpäällikkö Juha Oksa, joka hyppäsi hankkeeseen ns. vauhdissa mukaan aloittaessaan työt Astora-Rakennuksella syyskuussa 2020, antoi kiitoksensa hyvin toteutetulle projektille, johon oli hänen mukaansa helppo liittyä mukaan hankkeen ollessa jo täydessä vauhdissa.

Vastaanottotarkastuksessa kierretyn uuden koulurakennuksen selkeät ja toimivat tilaratkaisut saivat tyytyväiset kiitokset tilaajan edustajilta. Kankaanpään kaupungin kehitysjohtaja, hankkeen aikana Honkajoen kunnanjohtajana toiminut, Ulla Norrbo antoi vastaanottotarkastuksen puheenvuorossaan erityis-maininnan ja kiitokset Astora-Rakennuksen joustavasta ja asiakaskeskeisestä tavasta toimia. Tästä keskeisenä esimerkkinä Norrbo mainitsi hankkeen budjetissa esimerkillisesti pysymisen. Esteettisesti kauniiden ja toimivien ratkaisujen takia ei tarvinnut tehdä kompromisseja budjetin suhteen, vaan toteutetut ratkaisut tehtiin tilaajan parasta ajatellen sovitun budjetin mukaan, mutta kuitenkaan laadusta tinkimättä.

Tapio Kallioniemi välitti myös Honkajoen asukkaiden kiitokset urakoitsijalle työmaa-alueesta, joka oli pidetty esimerkillisen siistissä kunnossa koko rakennushankkeen ajan. Kallioniemen mukaan Astora-Rakennuksen toiminnasta ja sen henkilöstöstä on välittynyt paikallisille positiivinen kuva.  - Teitä on tarkkailtu koko hankkeen ajan asukkaiden puolelta hyvin tiiviisti, jatkoi Kallioniemi nauraen, kun hän kertoi Honkajoen asukkaiden kiinnostuksesta rakennustyömaan tapahtumia kohtaan koko hankkeen ajan.

Astora-Rakennus haluaa kiittää kaikkia hankkeessa mukana olleita upeasti sujuneesta ja mutkattomasta yhteistyöstä. Kiitokset Astora-Rakennuksen omalle ammattitaitoiselle henkilöstölle, tilaajaan, käyttäjän ja valvojan edustajille, sekä hankkeessa mukana olleille ali- ja sivu-urakoitsijoille. Astora-Rakennukselle on ilo ja kunnia olla mukana hankkeissa, joiden avulla voidaan turvata ja kehittää pienempien paikkakuntien elinvoimaisuutta.


Alla olevista kuvista pääsee kierrokselle uuden koulun upeisiin tiloihin.