Nimitysuutisia - Astora-Rakennuksen riveihin kaksi uutta vahvistusta julkiselta ja yksityiseltä sektorilta

10.09.2020

Loppukeväällä käyntiin laitetut rekrytoinnit on saatu päätökseen. Sekä Satakunnan alueen työpäällikön että hankinta- ja laskentainsinöörin toimeen saapui runsas määrä hakemuksia. Haastattelu -ja valintaprosessit eivät suinkaan olleet helppoja, sillä molempiin toimiin haki useita alallaan ansioituneita henkilöitä. Molempien toimien rekrytoinnit saatiin vihdoin elokuussa päätökseen, ja lopputulemana Astora-Rakennuksella ja astoralaisilla on ollut ilo ja kunnia toivottaa kaksi uutta vahvistusta joukkoihimme.

Juha Oksa aloitti 1.9 Astora-Rakennuksen Satakunnan alueen työpäällikkönä. Juha siirtyi Astoralle YIT:n riveistä, jossa 33 vuoden iästä huolimatta ehti työskennellä lähes 10 vuotta.Oksa aloitti työskentelyt YIT:llä 2010 opiskellessaan Satakunnan Ammattikorkeakoulussa (SAMK) rakennusinsinööriksi. Aluksi hän työskenteli työnjohtajana, jonka jälkeen vuonna 2016 siirtyi vastaavan työnjohtajan tehtäviin. Edellä mainittujen toimien lisäksi Juha on työskennellyt YIT:llä Satakunnan alueen vuosikorjausten vastaavana työnjohtajana. Rakennusinsinöörin tutkinnon lisäksi Juha suoritti vuonna 2016 Rakennusalan työmaapäällikön erikoisammattitutkinnon. Juhan erikoisosaamisalueisiin kuuluu muun muassa projektinjohto asuinkerrostalokohteissa, joissa suuri fokus on asiakkaissa, laadussa sekä aikataulun hallinnassa. Astoralle Juha tuo näkemystä toimintamalleihin sekä varmuutta ja lisävoimaa projektien johtoon.

Hankinta- ja laskentainsinöörin toimessa aloitti viikkoa myöhemmin 7.9 23-vuotias Riku Takala. Ennen siirtymistään Astoran riveihin Riku ehti nuoresta iästään huolimatta toimia Porin kaupungilla työnjohtotehtävissä yli kahden vuoden ajan, sillä hän aloitti työskentelyn Porin kaupungin teknisen toimialan palveluksessa SAMK:n rakennusinsinööriopintojensa ohessa, jotka hän saa päätökseen vuoden vaihteessa. Porin kaupungilla Takala työskenteli ensin työnjohtotehtävissä, joiden lisäksi hänen toimenkuvaansa ja vastuualueisiinsa tulivat myöhemmin hankintasuunnitelmat koskien korjausrakentamiskohteita sekä materiaalien ja aliurakointien kilpailutus. Viimeisten vuosien aikana Riku työskenteli työnjohdossa useissa erityyppisissä rakennus-/korjaushankkeissa, joihin kuuluivat muun muassa B3- ja B6-osastot, PAV:n eli palvelukoti ja Päärnäisten päiväkoti sekä Kirjurinluodon Lokkilava ja kesäravintola. Rikun erikoisosaamisalueeseen kuuluvat korjausrakentamisen eri vaiheet ja hankintatyöskentely. Rikulla on halu ja kyky kehittää erilaisia toimintoja, ja hän tuo vahvaa osaamista sekä uutta näkökulmaa Astoran hankinta- ja laskentatoimintojen kehittämiseen.

Mikä tärkeää, vahvan ammatillisen osaamisen lisäksi Juha ja Riku edustavat myös persooniltaan Astoran yrityskulttuuria, arvoja ja tapaa tehdä töitä. Töitä tehdään päämäärätietoisesti ja jämäkästi, halulla kehittää vanhaa ja luoda uutta - ei kuitenkaan ryppyotsaisesti, vaan sopivasti huumorilla höystettynä. Hienoa, että Astora-Rakennuksen tulevaisuuden rakentajien ryhmä on saanut kaksi uutta vahvistusta joukkoonsa! 

Kuvassa Riku Takala (vasemmalla) ja Juha Oksa.