Vahva yhteistyö saa jatkoa – Astora-Rakennus ja Biltema Real Estate Finland ovat allekirjoittaneet kolmannen KVR-urakkasopimuksen uuden myymälän toteuttamisesta Kymenlaakson Kouvolaan

18.03.2024

Astora-Rakennus on allekirjoittanut sarjassaan kolmannen urakkasopimuksen Biltema Real Estate Finlandin kanssa uuden myymälän rakentamisesta. Uusi myymälä tullaan rakentamaan Kymenlaaksossa sijaitsevaan Kouvolaan.

Astoran-Rakennuksen toimitusjohtaja Mika Rajamäen mukaan Astoran toimintaperiaate "Emme ole kertarakentaja" konkretisoituu jälkeen kolmannen Biltema-hankkeen myötä.

- Se, että pääsemme toteuttamaan jo kolmatta Biltemaa kertoo jälleen hyvin konkreettisesti sen, että toimimme kantavan mottomme mukaisesti " Emme ole kertarakentaja " ja olemme onnistuneet aikaisemmissa hankkeissamme niin turvallisesti, laadullisesti kuin taloudellisesti. Toisin sanoen olemme lunastaneet lupauksemme ja olleet luottamuksen arvoisia. Meillä on Bilteman kanssa molemmin puolinen vahva luottamus siihen, että tämä kolmaskin KVR-urakkana toteutettava hanke Kouvolaan onnistuu 100%, kertoo Rajamäki neuvotteluiden jälkeen, joissa sopimukseen päästiin.

Rakennusalan nykyisessä suhdannetilanteessa tätäkään hanketta ei olisi voitu paremmassa hetkessä kotiuttaa.

- Hanke vahvistaa merkittävästi liikevaihtoamme ja antaa meille tärkeän mahdollisuuden panostaa vielä vahvemmin haasteellisista ajoista huolimatta henkilöstömme kouluttamiseen ja kehittämiseen, jolla pystymme vahvistamaan kilpailukykyämme pitkälle tulevaisuuteen. Toki hanke tukee ja luo vahvaa pohjaa myös sisäisille kehitysprojekteillemme sekä ja investoinneille, kertoo Rajamäki.

Biltema Real Estate Finlandin kiinteistöpäällikkö Ronny Haglundin mukaan jokaisessa Biltema-hankkeessa hinta-laatusuhteen on oltava optimaalinen. Hänen mukaansa Bilteman pyrkimys on jatkuvasti löytää parhaita tapoja hankkeiden mahdollisimman taloudelliseen toteuttamiseen, tinkimättä kuitenkaan laadusta tai Bilteman vahvoista periaatteista.

- Vaadimme kaikilta urakoitsijoiltamme joustavuutta sekä avointa ja selkeää kommunikointia - tehokasta molemminpuolista vuorovaikutusta - koko hankkeen elinkaaren ajan. Meidän konseptimme ydin on pyrkiä järkevimpään mahdolliseen tapaan toteuttaa hanke, ja tällä tavoin saavuttaa haluamamme lopputulos mahdollisimman pienellä vaivalla. Astora-Rakennus on osoittanut meille, että he kuuntelevat ja ymmärtävät tarpeemme sanomattakin, kuvailee Haglund Bilteman ja Astoran sujuvaksi ja toimivaksi osoittautunutta yhteistyötä.

Astoran työpäällikön Markku Laihon mukaan se, että Astora on valittu jo kolmannen kerran toteuttamaan uusi myymälätila Biltemalle kertoo hyvin konkreettisesti siitä, että Astoralla on toteutettu ja tehty asioita oikein jo kahdessa aiemmassa Biltemalle toteutetussa hankkeessa.

- Tämän uuden hankkeen myötä on hienoa päästä kehittämään yhdessä Bilteman kanssa uutta, laadukasta myymäläkokonaisuutta, joka tulee palvelemaan ja vastaamaan entistä paremmin loppukuluttajien tarpeisiin.

Laihon mukaan erityisen Kouvolan hankkeesta tekee myös se, että samalla Astora tekee maantieteellisesti uuden aluevaltauksen Kymenlaakson alueelle.

- Biltema on luotettava yhteistyökumppani, joten on hienoa päästä heidän kanssaan laajentamaan myös Astoran maantieteellistä toimialuetta. Toki ei sovi unohtaa myöskään hankkeen sosiaalisen vastuullisuuden aspekteja, sillä hankkeella tulee olemaan työllistävä vaikutus alueen yritysten parissa. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan vahvistamaan toimijaverkostoamme Kymenlaakson alueella ja solmimaan mahdollisimman monia aliurakoitsijasopimuksia alueen toimijoiden kanssa.  Toki, mitä todennäköisimmin me Astoralla avaamme myös rekrytointiprosessin hankkeen tiimoilta käyntiin, taustoittaa Laiho hankkeen positiivisia vaikutuksia alueen elinkeinoelämälle.

Kouvolaan nouseva yli 7500 m2:n myymälä rakentuu kauppakeskus Veturin kupeeseen. Arkkitehtuurisesti ja palveluiden suhteen Kouvolan myymälä tulee olemaan lähes identtinen Astoran Poriin vuonna 2021 urakoiman, sekä tällä hetkellä Kangasalan Lentolaan urakoitavan Biltema myymälöiden kanssa. Kohteen suunnittelu ja rakennustyöt tullaan aloittamaan nopealla aikataululla kuluvan kevään 2024 aikana. Biltema Kouvola on aikataulutettu valmistuvaksi kevään 2025 aikana.


Kuva: Vuonna 2021 käteltiin samoissa tiloissa Astoran Porin toimistolla ensimmäinen KVR-urakkasopimus Bilteman kanssa Porin Biltema-myymälän toteuttamisesta. Kolme vuotta myöhemmin samoissa tiloissa oli aika kätellä kolmannen Bilteman KVR-urakointisopimus. Kuvassa Ronny Haglund, Biltema Real Estate Finlandin kiinteistöpäällikkö ja Astoran toimitusjohtaja Mika Rajamäki Kouvolan Biltema-myymälän urakkaneuvotteluiden päätyttyä.