Valkeakosken Vanhakylän liikekeskuksen vastaanottotarkastuksessa tyytyväinen yhteistyökumppaneiden joukko

17.05.2021

Valkeakosken Vanhakylään valmistuneen liikekeskuksen rakennustyöt aloitettiin viime vuoden syyskuussa, joten voikin sanoa, että n. 3000 m2 kattavan liikekeskuksen rakennusaikataulu oli tiukka. Astora-Rakennus toimi kohteessa KVR-urakoitsijan, jonka tilaajana ja rakennuttajana on Astoran monivuotinen yhteistyöskumppani WasaGroup. Kohteen vastaanottotarkastus käytiin tyytyväisissä tunnelmissa läpi perjantaina 14.5.

- Aikataulu oli todella tiukka eikä se olisi periaatteessa antanut anteeksi ainuttakaan viivästymistä. Kiitos työmaan onnistuneesta läpiviennistä Astoran vastaavalle työnjohtaja Pasi Pärssiselle ja koko Astoran hankkeessa mukana olleelle ryhmälle, kiittää Astoran Pirkanmaan työpäällikkö Markku Laiho vastaanottotarkastuksen lopuksi. Kohteen kylmälaiteratkaisuista vastuussa oleva Kylmäset Oy:n Jouni Rantanen antoi myös kiitoksensa aukottomasta yhteistyöstä Astora-Rakennuksen työnjohdon kanssa.

Lempääläntien ja Vanhankyläntien risteykseen kohonnut liikekeskus on kuin portti Valkeakoskelle, kuten WasaGroup Oy:n kiinteistöpäällikkö Henriikka Kontturi mainitsee. Tiloihin muuttavat touko-kesäkuun vaihteessa K-Market, Masan Autotarvikeliike sekä Apteekki.

Liikekeskukseen muuttavan K-Marketin kauppiaspariskunta Miia ja Jarno Eklund saapuivat paikalle vastaanottotarkastuksen päätyttyä. He odottavat innolla uusiin tiloihin muuttamista. Miia Eklund kertoo K-Market Vanhakylän ovien aukeavan asiakkaille 3.kesäkuuta.

- Uusien liiketilojen valmistumisprosessi on aina myös kauppiaille ns. jännittävää aikaa eritoten aikataulullisesti, sillä vähittäiskaupan alalla muutamien päivien tai vaikkapa viikon viivästyminen sovitusta aikataulusta vaikuttaa tietenkin suoraan liiketoimintaamme, jos emme voi avata uutta toimipistettä sovitussa aikataulussa, Miia Eklund pohtii.

Hän on silminnähden tyytyväinen Astora rakennuksen toimintaa, sillä hankkeen edetessä heidän ei ole kauppiasmiehensä kanssa tarvinnut huolestua ja pohtia saadaanko kesäkuun alkuun suunnitellun liikkeen avajaiset toteutettua aiotussa aikataulussa.

- Liikekeskus tulee todellakin tarpeeseen, sillä meidän lisäksi tiloihin toukokuun lopulla muuttava Masan Autotarvikeliike - todella tunnettu paikallinen toimija - pääsee laajentamaan palvelukategorioitaan uusien suurempien tilojen myötä. Lisäksi kauppamme naapuriin muuttava apteekki, joka on aiemmin toiminut Valkeakosken keskustassa, pystyy varmasti uuden sijainnin kautta palvelemaan entistä laajempaa asiakaskuntaan, summaa Eklund.

Vanhakylän liikekeskus tulee eittämättä lisäämään alueen vetovoimaisuutta.